Tianyi fastener mfg Co.,Ltd

Zprávy

Pochopení CNC soustružených dílů: Přesné inženýrství pro moderní výrobu
Čas vydání: 2024-08-29 16:05:39  Hity: 18

CNC-soustružené díly se staly základním kamenem moderní výroby anabízejí přesnost, efektivitu a přizpůsobivost v různých průmyslových odvětvích. Proces CNC (Počítačovénumerické řízení) soustružení způsobilo revoluci v tradičním obrábění zavedením automatizovaného řízení, které zajišťuje vysokou-kvalitní, opakovatelné výsledky výroby s minimální lidskou chybou. 

V tomto článku prozkoumáme, co CNC-soustružené díly jsou a jak se vyrábějí, CNC-soustružené díly jsou součásti vyráběné pomocí CNC-soustružnická technologie, kdee materiál často kovovánebo plastová tyč se otáčí proti řeznémunástroji, aby se tvaroval do požadované geometrie. Tyto díly jsou typicky válcovénebo kulaté, ale s pokročilými CNC stroji lze dosáhnout i složitějších tvarů. CNC soustruhy, které se primárně používají pro tento proces, jsou vysoce univerzální a jsou vybaveny pro manipulaci s různými materiály včetněnerezové oceli, hliníku, mosazi, titanu a různých technických plastů.


Co jsou CNC-Soustružené díly?


Přesnost CNC-soustružené díly jsou jednou z jejich klíčových vlastností, díky čemuž jsou ideální pro aplikace, kdee těsné tolerance jsou zásadní. Průmyslová odvětví, která spoléhajína vysokou úroveň přesnosti, jako je letecký a lékařský přístroj, často využívají CNC-soustružené komponenty díky jejich přesným specifikacím a stálé kvalitě.


Výroba CNC-soustružené díly začínají CAD (Počítač-Aided Design) model. Inženýřinavrhují součást pomocí specializovaného softwaru, přičemž definují všechny rozměry a tolerance potřebné k tomu, aby součást optimálně fungovala v zamýšlené aplikaci. Jakmile jenávrh hotový, je převeden do CNC programu pomocí CAM (Počítač-Podporovaná výroba) software. Tento program určuje pohyby řeznéhonástroje a rychlost otáčení materiáluna soustruhu.

 Výběr a příprava materiálu: V závislostina požadavcích dílu se zvolí vhodný materiál. Mezi běžné materiály patří kovy jako ocel, mosaz a hliník, kterénabízejí vysokou životnost a odolnost proti opotřebení. Pro specializované aplikace, lehkost a korozi-mohou být použity odolné materiály, jako je titan. Materiál je připraven ve formě tyčínebo tyčí, které budounamontoványna CNC soustruh.

CNC programování: Jakmile je materiálnastaven, CNC program řídí celý proces obrábění. To zahrnuje rychlost rotujícího materiálu (otáčky vřetena), pohyb řeznéhonástroje (jak lineární, tak radiální)a hloubka řezu. Pokročilé stroje mohou provádět více operací v jednomnastavení, jako je řezání, vrtání, řezání závitů a závitování, díky čemuž jsouneuvěřitelně efektivní.

Řezání a tvarování: Během procesu řezání je rotující materiál řeznýmnástrojem postupně tvarován tak, aby odpovídal konstrukčním specifikacím. CNC soustruhy mohou dosahovat extrémní přesnosti s tolerancemi až ±0,005 mm. Automatizovaná povaha procesu zajišťuje, že každý vyrobený díl je identický s předchozím, což je kritická vlastnost z hlediska hmotnosti-výrobní odvětví.

Dokončovací práce a kontrola kvality: Po obrobení mohou být vyžadovány další procesy, jako je odstraňování otřepůnebo leštění, aby se zajistilo, že součást bude mít hladkou povrchovou úpravu a žádné drsné hrany. Provádějí se kontroly kvality, včetně rozměrových kontrol a povrchových zkoušek, aby se potvrdilo, že díl splňuje všechny stanovené tolerance a výkonnostnínormy. S pomocí pokročilých kontrolních strojů mohou výrobci zaručit, že každý dodaný díl splní vysoká očekávání jejich zákazníků.

Předchozí: No

další: Co jenylonové já-pojistná matice?